Centerpartiet och dess problem med vanliga människor!

Att kommunicera är svårt.

Centerpartiet kanske inte är värre än andra på att inte förstå att man måste kunna kommunicera med vanliga människor och också acceptera att de Ej har samma åsikter.

Dock har två ”roliga” saker med Centerpartister inblandade inträffat som jag har uppmärksammat.
På Facebook finns en grupp för Sundbybergsfolk och där fanns ett inlägg av Kajsa om att det var positivt med att Sundbyberg nu, enl socialstyrelsen, var bäst i länet på äldrevård. Jag och flera andra påpekade då i vänliga ordalag att det är positivt med att Sundbyberg satsar mer pengar men att detta inte speglar vare sig inställning till de äldre eller utfall.
Sundbybergs centern gm Stefan påpekade att jag inte visste vad jag pratade om angående synen på de äldre eftersom jag inte sitter med i äldrenämnden och vidare att Jag har fel! Min åsikt är alltså, enligt Sundbybergs Centern, FEL.

Kontentan i detta är att Jag såsom Sundbybergsbo inte kan/ får yttra mig över hur jag upplever synen på de äldre från Sundbybergs kommunpolitikers och tjänstemän sida eftersom Jag inte sitter med i Äldrenämnden? Fantastiskt!

För att ännu mer förtydliga saken så är min åsikt, grundat på det jag upplever, ser, hör talas om, får mig berättat om och dessutom alla undersökningar som pekar på det problematiska förhållandet för de äldre i Sundbyberg, FEL..

OBS en åsikt från en väljare är FEL enligt Sundbybergs Centern.
När blev åsikter fel i vårt land?

Här är länken till Facebook gruppen : Läs gärna min kommentar till Sundbybergs Stefan. (den är bra 🙂 )
https://www.facebook.com/groups/2358882507/
Länken verkar inte fungera så här är kommunikationen mellan mig och Sundbyberg Center Stefan!
Micael Terstedt Sundbyberg har gått från att i många år vara bland de kommuner som satsat allra minst på äldrevården. Även funnits i bottenregionen i många, många år ifråga om utfall.

Bra att Sundbybergs politiker nu äntligen satsar på äldrevården. Det säger dock inget om utfall.

Synen på de äldre måste ändras hos både politiker och tjänstemännen i Sundbyberg för att de äldre ska kunna få ett värdigt och jämställt liv. Denna syn finns inte nu!”

Stefan Bergström Du sitter inte i Äldrenämnden, Micael Terstedt, så du har ju ingen aning om hur synen är. Du har dessutom helt fel. Det finns ett fantastiskt engagemang för att de äldre i Sundbyberg ska ha det så bra som möjligt, inte bara från de fyra styrande partierna, utan också från oppositionspartierna.”

Micael Terstedt Stefan.
Intressant att en ledande (c) partist anser att enbart de som sitter i äldrenämnden kan notera hur synen hos politiker o tjänstemän verkar vara.
Att notera hur förhållanden gestaltar sig i olika ärenden och förhållningssättet gentemot enskilda människor är inte förbehållet en politiker. Även om politikern ifråga gärna vill se sig själv o ”sin” grupp såsom särskild kunnig o lämpad så behöver inte detta stämma överens med de verkliga förhållandena.
Centerpartisten Stefan Bergström anser att Jag har helt fel när jag som enskild väljare och Sundbybergsbo anser att synen på de äldre hos de styrande i Sundbyberg har mycket i övrigt att önska.
Mot Stefans påstående kan, förutom de många enskilda vittnesmålen jag fått mig tilldelat av äldre o dess familjer, även hänvisas till de många undersökningar som genom årens lopp har visat på att Sundbyberg ofta befinner sig i botten.

Stefan anser dessutom att det finns ett fantastiskt engagemang för de äldre i Sundbyberg från alla politikers sidor. Det kan möjligtvis vara så. Men engagemang är inte att jämföra med implementering i alla led eller faktiskt utfall.

Huruvida man därför med emfas kan säga att ”någon” har fel i en åsikt kan kanske hänföras till ämnet etik och hur man moraliskt vill se på människor.

Återigen: det är bra att man satsar mer ekonomiska resurser på de äldre. Ekonomi är dock inte en lösning på ett etiskt förhållningssätt”

 

Nästa sak angående Centerpartiet handlar om grannkommunen tillika min födelsekommun Solna!

Där censurerar Centern kritiska inlägg på deras egen hemsida och på deras egen Facebook grupps sida.
 När journalister frågar det Centerpartistiska kommunalrådet Anna C Nilsson varför hon har censurerat svarar hon :
– Jag tog hänsyn till en kollega som sitter i barn- och utbildningsnämnden som är gravid och sjukskriven. Jag tyckte inte att hon skulle behöva se kommentarerna eftersom hon kunde bli ledsen, säger hon.”

Är det inte en fantastisk kommentar??  🙂

Kritiken som hade anförts handlade om skolan och nästa kommentar är:
”– Det är ju i barn- och utbildningsnämnden hon sitter, det är de som har fattat beslutet om skolan. Jag tycker det är viktigt att man håller en trevlig ton när man diskuterar

Och vidare:
”– Den här personen hade inte suttit så länge i nämnden, hon kunde tycka det är lite jobbigt att se. Vi vill inte ha sådana trista kommentarer på vår hemsida. Jag gick på magkänsla, säger hon.”

Kommentarerna var ifrån besvikna föräldrar och inga ”nät troll” och höll en hyfsad ton.

Här är länken till Svt.se inslaget:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/centerpartiet-censurerade-sarga-foraldrar

Det här kommentarerna som Sundbybergs Centern och Solna Centern gör är rent fantastiska tycker jag. Kunde vara riktigt roliga om det i botten är så sorgligt hanterat. Det pekar på en ”von oben” attityd där de, politikerna, anser sig vara förmer än andra och inte tycker att vanliga människor åsikter är något att bry sig om. Eller för att parafrasera Sundbybergs Center Stefan : Du har FEL!

 

 

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s