Här delar jag nu SundbybergPOSK blogginlägg: SundbybergPOSK valdebut är sensationell!

 

Sundbyberg är staden där de politiska partierna har rykte om sig att vara mycket starka. Mastodonterna (s) och (m) dominerar stort i kommunpolitiken. Så har det också varit i kyrkopolitiken.

De gamla partierna inom kyrkopolitiken har haft både medial och ekonomisk makt att föra ut sina budskap inför kyrkovalet. De har bla haft ett så kallat mandatbidrag som utgår till varje parti från kyrkomedlemmarnas och församlingens kassa att spendera på val propaganda. Dessutom har naturligtvis flera av dem en enorm backning av resurser från de egna partierna.

SundbybergPOSK har inför valet arbetat helt ideellt och har därför överhuvudtaget inte kunnat annonsera i lokalmedia där de övriga kyrkliga nomineringsgrupperna/ partierna satsat flera tiotusentals kronor på annonser! SundbybergPOSK har istället nött sulorna och traskat runt och pratat med församlingsmedlemmar och ägnat sig åt direktreklam där så varit möjligt.

Nötandet har dock gett resultat! SundbybergPOSK är idag, måndagen efter valdagen, Sundbybergs församlings tredje största nomineringsgrupp med 10,09% av rösterna och har distanserat de flesta övriga grupperna klart. De nationellt upphaussade SD har 6,77%, KristD 5,20%, FISK 6,19%, C 6,77%. Bara de i kommun sammanhang stora mastodonterna är större!  BA (borgerligt alternativ) 17,79% och (s) 47,20%.

Detta tolkar SundbybergPOSK som så att det finns en mycket stor del av Svenska kyrkans medlemmar som aktivt tar avstånd från partipolitisk inblandning i den ”fria” organisationen/ samfundet Svenska kyrkan.

Det är självklart som så att Vi alla har del av SundbybergPOSK framgångar! Tack allihop som ställt upp och hjälpt till i stort och smått. Men framförallt till alla Er som röstat på SundbybergPOSK och POSK nationellt!

Posk riks är nu den näst största gruppen i kyrkomötet och den tredje största gruppen i Stockholms stift! SUCCÉ!

Ett annat glädjande ämne är att medlemmarna i Sundbybergs församling ökade sitt engagemang i valet drastiskt. Från 9,9% 2009 till 12,5% 2013. En ökning med 2,6%. Riket i övrigt ökade bara med 0,8%. Sundbyberg är på gång!

SundbybergPOSK har Nu satt den i Sundbybergs församling helt okända gruppen POSK, Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan, på kartan! Vi har tagit första steget och etablerat namnet. Men vi får inte vila alltför länge på sötman. NU tar vi nästa steg inför kommande val om 4 år. Då ska vi röra om än mer i grytan! Kyrkan ska vara partipolitiskt obunden! Låt Svenska Kyrkan bli FRI!

Men! Vi behöver just Dig! Bli medlem! Engagera Dig i POSK. Läs igenom programmet och kom med oss i SundbybergPOSK!

Tack alla! Välkomna som medlemmar!

2 kommentarer

  1. känns det bra nu? Trevligt att ni/du kom in 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s