Desperationen bland socialdemokraterna sprider ut sig i lögner, skrämsel och fiktion!

 

I Lördagens Aftonbladet kunde man läsa en ledare av skribenten Anders Lindberg som du kan se här

Lindberg påstår i artikeln att ”Antidemokratiska krafter har länge verkat för att ta bort det demokratiska inflytandet till förmån för någon form av ­expertstyre”.
Här kliver Aftonbladets ledarskribent Lindberg in i samma fack som Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. För det här är ett lika onyanserat påstående som Jimmie Åkessons tal om ”fädernas kyrka” och ”tillbaka till den svenska kristna tron” och andra religionshistoriska och teologiska felaktigheter.

Lindberg anser tydligen att alla som vill ha en demokratisk folkkyrka efter en något annan modell än vad han kan förstå är ”antidemokratiska krafter”. Hans syn på demokrati är kanske den syn som tydligen genomsyrar (s) kampanj, skräm upp alla soffliggare till väljare och alla (s) sympatisörer som aldrig går i kyrkan med ett fascistiskt spöke i form av SD så kan vi behålla makten”. (SD har enbart 2% av kyrkans makt) Han ser hela kyrkans värld såsom politisk och då är den personen som är minst intresserade av den fria organisationen Svenska Kyrkans värld mer värd än alla de frivilliga som vecka ut och vecka in på helt ideell basis verkar för KYRKANS bästa!
Han driver här också sin tes om att det jämt handlar om politik (= politiska ideologier) och antidemokratiska krafter till att påstå”   I kyrkovalet finns ett antal så kallade ”opolitiska” partier, eller ”nomineringsgrupper” som det kallas. Den största är Partipolitiskt obundna i Svenska Kyrkan, som i huvudsak ­består av kommunpolitiker från Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna.”

På twitter försöker jag få ut vad han baserar sina antaganden ang POSK på och hans argument är då att enligt det kommunala förtroendemannaregistret så stämmer detta. Hans syn på människan utgår med andra ord från att denne i första hand är en politiskt ideologiserad varelse och att dennes liv består i beslut och agerande utifrån dessa ideologier.
Ett räkneexemple på hur hans tes ”i huvudsak” skulle kunna fungera kan bestå i :
Att i kyrkovalet röstar i runda slängar ca 600 000 medlemmar. Ca 12% av dessa röstade på POSK (enl % sats över dess representation i kyrkomötet) Det skulle då innebära att över 70 000 medlemmar i SvK röstade på POSK. Enl Lindberg så är HUVUDDELEN av POSK medlemmar kommunpolitiker från (M), folkpartiet och Kristdemokraterna vilket då innebär att över 35 000 medlemmar i POSK är kommunpolitiker från nämnda partier!
Nu vet jag inte om vi verkligen har så många kommunpolitiker i Sverige och överlåter åt läsaren att avgöra klarsynen hos Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg!
Dessutom kan påpekas att alla de partier som han räknar upp har sina egna grupperingar dvs (M) har Borgerligt alternativ, Folkpartiet har FISK och KristD har ”levande kyrka”.
Ställ Er frågan : Varför skulle dessa kommunpolitiker för dessa partier då inte ställa upp för deras egna grupperingar?

Istället ställer de då upp i POSK?
POSK har människor som i sin världsliga roll dvs i val och engagemang till den statliga politiken representerar diverse olika partier, inklusive Lindbergs egna parti (s),  eftersom de till den sekulariserade världen tar med sig sitt uttryck för sin tro och arbetar för den sekulariserade ideologi som de bäst representerar deras tolkning av evangeliet.
Inom den fria organisationen Svenska kyrkan som representerar den grundläggande ideologin, tron, hos dessa människor har de dock den övergripande insikten att verka för kyrkans grundläggande ide och inte efter de politiska ideologier som de vill ska regera över staten, världen.

Problemet som Lindberg står för är att han inte inser att Svenska Kyrkan de facto är en Organisation som dessutom har en grundläggande ideologi utgående från Gud, Kristus och DHA.
I denna organisation har den kristne människan en idé som utgår från en annan grund än den Linberg verkar förstå. Dvs Gud och hur Guds hus ska styras. Detta är frågor som står över den världsliga sekulariserade politiska ideologin.

Lindberg verkar som (s) representant rädd för att (s) inte har några ideer att komma med i den inomkyrkliga organisationen och att de måste skrämma sina potentiella väljare med ”högerspöken” och dessutom göra svepande kopplingar till grupperingar som har förkastliga ideer på sin agenda såsom ex Frimodig Kyrka och SD. I (s) agitatorernas värld kopplas därmed alla som är partiopolitiska ihop i en stor kaka som då står för mycket hemskt. De mycket stora skillnaderna mellan de olika grupperna uteblir.

Den här sortens argumentation har vi sett från andra (s) agitatorers penna nämligen Helle Klein som jag kommenterat här på bloggen och även Olle Burell, politiker inom (s) som anser att de som arbetar ideellt inom Svk och verkligen är engagerade strävar efter ett elitistiskt kyrka och vidare mot en sekt. Olle Burell och andra politiker borde inte svänga sig med begrepp de tydligen inte vet betydelsen av. Men de vet så mycket i alla fall som att det är begrepp som den vanlige människan blir rädd av.
Hela (s) kampanj i detta val har utgått ifrån att ”SKRÄM SÅ MÅNGA MEDLEMMAR MED ALLT VAD VI KAN HITTA PÅ SÅ RÖSTAR DE PÅ OSS INOM SOCIALDEMOKRATIN EFTERSOM VI INTE KAN ERBJUDA NÅGRA IDEER FÖR KYRKANS FRAMTID”!

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s