Är läkare stenåldersmänniskor?

Eller har de något emot den nya tekniken och kommunikatsionssätten?

För ett tag sedan så var jag på Vällingby Läkarhus och behövde efter besöket hos apoteket kontakta en av Läkarhusets mottagningar för ett förtydligande.

Döm om min förvåning när jag märker att man inte kan kontakta dem per mail? Naturligtvis inte heller gm twitter eller Fb 🙂

Om man ska kontakta mottagningen kan man bara ringa vid en timme 4 d i veckan.

Oerhört märkligt att man i år 2012 inte ens har en mailadress? Varför vill de inte ha kontakt med sina patienter?

Vällingby Läkarhus = Bygges och drives av familjen Flinta? 😉

Än märkligare blir det när jag måste ha tag på läkaren på Capio S:t Görans sjukhus i enlighet med mitt förra inlägg här.

Det visar sig att inte heller ett stort sjukhus har en mailadress. Inte heller dess olika mottagningar eller inte ens deras ”Patientvägledare”  har en mail? Anmärkningsvärt!
Men, det är ju iofs en bra lösning om man inte vill ha kontakt med sina patienter!

Enda alternativet för att komma i kontakt med dem är genom att lämna ut ett telefon nummer så att de ska kunna ringa upp vid en viss tidpunkt. Problemet uppstår ju då, vilket jag försökte förklara för växeltelefonisten, att man inte kan ta emot just när de möjligtvis enligt deras telefonsvarare kan ringa upp. Vi människor har naturligtvis skola, jobb, åtanganden av diverse slag som kan förhindra att ta emot ett samtal vid ett  visst specifikt tillfälle. Svaret från växeltelefonisten var ”va! kan du inte ens ta emot ett samtal på en minut va?!, jaha då får de väl va då. De e enda sättet”.? Jaha ja…orkar man svara på det? ❓
Min tankegång går också till de som inte har mobiler, som exempelvis det gamla paret som jag träffade häromdagen. De måste då boka om sina liv så att de kan vara nära en viss telefon vid en viss tidpunkt. Missar de då det telefonsamtalet missar de också läkaren.

Ska en stor koncern behöva ha det på detta sättet att de inte vågar ha mailadresser? Vill de verkligen inte ha kundkontakter?Är de medvetna om att året är 2012?

I ärlighetens namn kontrollerade jag en del av Capio,s vårdcentraler men där fanns det mailadresser. Besynnerligt! ❗

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s