Är cyklister totalt juridiskt inkapabla hänsynslösa egoister ?

Jag har blivit påkörd av en cyklist!

Igår kväll kom jag ut från en port i närheten av där jag bor och började gå hemåt. På den smala trottoaren möter jag en annan person och vi håller naturligtvis till höger så att vi båda får plats. Samtidigt kommer det rakt emot mig på trottoaren en cyklist på en racercykel och med en utomjordlings hjälm på huvudet. Ingen vanlig cyklist utan en med fart, HÖG fart. Jag tror naturligtvis att han ska stanna eller väja undan. Själv tycker jag att jag har rätt att gå på den smala trottoaren. Just när han ska åka in i mig så finns det en lucka bland de parkerade bilarna och där väjer han då ut. Hans övre kropp träffar mig med full kraft på högra sidan av överkroppen/ axeln. Han stannar då till på gatan och vänder cykeln mot mig, och tar ett par steg/ tramp så han kommer jämsides och ser på mig. Just då fick jag en känsla av att den här killen kommer att hoppa av cykeln och börja slåss. Istället börjar han med stor fantasi att häva ur sig det ena tillmälet efter det andra. Det finns nog inget som jag inte är, enligt honom. Och huvudpoängen i all denna svada är att det naturligtvis är Mitt fel. Detta eftersom jag såg honom komma i hög fart på trottoaren rakt mot mig? Jag borde, enligt honom,naturligtvis ha hunnit att kasta mig åt sidan!

Folk stannar upp på trottoaren och kollar in scenen, den person som jag precis hade mött på trottoaren håller sig kvar i närheten.

Plötsligt kastar cyklisten runt hojen och bränner i en fasligt fart ner ut på gatan och vidare. Mot trafiken för gatan där han  åker är enkelriktad.

Jag tycker inte jag gjort något fel. Hade det dock varit en person med mindre stora vilande muskler än jag eller ett litet barn hade det kunnat gå riktigt illa.

Jag har bara ont i axeln och stel i överkroppen just nu. Det går nog över.

När jag åker bil ser jag rätt ofta mycket tokiga manövrer av cyklister och många gånger får man som gående kasta sig åt sidan på övergångsställena när det kommer cyklister i hög fart.

Är cyklister omedvetna om kraften i deras framfart?

Struntar cyklister i sina medmänniskor.

Är de socialt inkompatibla egoistiska varelser.?

Vad kan man göra åt dessa fartdårar på sina monstercyklar? Körkort?

2 kommentarer

  1. cyklister är ju helt obstinata, speciellt när dom kör mot enkelriktat, men det som förvånar mig mest, är att inte killen stöp, när han träffade din bringa 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s