Har överhuvudtaget Färdtjänsten hört talas om logik?

Jag har i andra inlägg reagerat mot hur Färdtjänsten och dess förare behandlar sjuka och gamla människor. Människor som utifrån sin ålder och eller sjukdom många gånger inte har förmågan att protestera eller göra sin röst hörd. Riskerna för att dessa våra marginaliserade ska hamna på undantag av Taxi, dess förare och Färdtjänsten är uppenbar. Som jag har skrivit om förr så är det dessutom risk för deras säkerhet.

 

Grunden står nog att finna i organiseringen av Färdtjänsten och rigida regler.
För ett par dagar sedan var min mamma på Rissne vårdcentral i Sundbyberg. Hon har Färdtjänst och när hon skulle åka därifrån så fanns inte bilen precis vid porten. Föraren hade inte riktigt hittat men han ringde då och fick av min mamma anvisningar hur de skulle kunna mötas. Detta att förarna inte hittar är inget ovanligt.

När de då åker så måste de åka mot Sundbybergs inre, genom en rondell och ner till en korsning med rödljus. Vid den korsningen till vänster är det ungefär ca 200 m till min mors hus. Döm om hennes förvåning när bilen inte tar mot vänster utan svänger höger. Med tanke på hennes gamla erfarenheter av Färdtjänsten blir hon naturligtvis orolig. När min mor undrar varför han inte åker dit hon bor  så får hon till svar att Han måste åka dit han har fått körningar av Färdtjänstcentralen. Han får inte  avvika?
Min mor får nu åka ut på en resa ut till Rinkeby- Tensta för att hämta upp andra människor som sedan ska inåt stan igen. Hon hade ca 1-2 minuter hem till huset men får nu åka med i 1 timme extra i Färdtjänsten för att dessa , enligt chauffören, inte tillåter att bilarna får åka iväg i 1-2 minuter och hem med en kund.

Det här är enligt min mening helt absurt!

Det är en kombination av att chaufförerna inte hittar tillräckligt bra och att de inte har en tillräckligt bra utbildning för att möta ett kundbehov med mänsklig hänsyn.

Grunden till dessa onödiga saker som händer inom Färdtjänsten kan dock ändå inte läggas på den enskilde chauffören utan måste naturligtvis  läggas på de ansvariga och hur de utbildar chaufförerna och hur de uppenbart regida reglerna ska tillämpas.

 

Skärpning Färdtjänsten!

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s