Liturgiska sången knäckte mig……

 

 

.eller så var det Yohannas många goda mögelostar 🙂

 

 

 

Efter en tisdag i sängens tecken så tyckte jag att jag mådde oförskämt bra på onsdagen o den dagen tillbringades i ett höstfint Uppis med en kanongod lunch med Sushi och Wok.

 

På eftermiddagen så hade jag och en del andra bekanta en massa sjönsjungande gemensamma liturgiska sångövningar. Ja okey då….min röst kanske inte är riktigt anpassad till musik med en grund i 300 talet efk och ordet sjönsjungande kanske inte är direkt tillämpligt. Det låter kanske mer som en skördemaskin från 1930talet som gått slut på olja. Men de maskinerna var ju också viktiga. På sitt sätt.:)

 

Kanske var det just detta som knäckte min röst?

 

Men man skulle också kunna säga att skördemaskinens röst redan var påverkad av det som sipprar i halsen. Det förklarar ju också sångresultatet och Det förklarar i så fall också varför jag inte såg några hundar i Uppis när jag sedan jäktade till tåget. AAOOOoouuuyyyiiiiii……… ?

 

 

 

När kvällen kom, kom den också med det där lite stickandet i halsen. Ungefär som när man somnat med benet och det börjar vakna till liv igen, fast här då inombords. Naturligtvis eskalerade symptomen och det var svårt att somna och dessutom vaknade jag efter 3,5 tim sömn. I vanliga fall kan man härda ut en dag efter så lite sömn men med ett ansikte o näsa som någon under natten gjort för mycket botoxövningar på och dessutom med en hals som nu mer hade en liknelse av ett tvättbräde där det sakta rinner fotogen på så gav jag upp. Bäddade ner mig och klädde på mig med massor av diverse mysisar för att stänga ute kylan, bara ibland avbrutet av ett desperat avslitande av alla lager på lager för att kroppen helt plötsligt hade skiftat från istid till en begynnande vulkaninfarkt.

 

Naturligtvis hade jag kunnat visa mig stark och manlig och pallrat mig iväg men eftersom enskild liturgisk sång stod på programmet och jag nånstans har hört att man inte ska anstränga rösten vid begynnande förkylning (ibland är minnet ovanligt bra 🙂 ) så tog jag det säkra före det osäkra.

 

 

 

Nu försöker jag bota och piggna till meddels en Toddy gjord på Te, en stor klick honung, ett stänkande av lime och toppat av ett ihällande av whisky. Fasiken vet om det hjälper mot förkylningen. Men jag ska ändå ta en till så piggnar jag nog i alla fall till. Ett av två syften är ju ändå rätt bra. Botandet får nog kroppen själv klara av.

 

 

 

Ja ja ja……jag är Man och får därför klaga lite när jag är sååååååååååå sjuk 😉

 

 

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s