Påmind, påmind det är viktigt att bli påmind!

 

Jag skickar mig direkt till skampålen så behöver ni inte hala mig i tjära och fjädrar…fastän ni kanske inte använder fjädrar…och kanske inte tjära heller med tanke på vad det innehåller. Jag är en Jäkla miljöbov! Nu e det sagt.

 

Efter en hel dag med miljötema så känner jag mig som en bov. Med rubriker som ”hur det var att försöka leva på miljömålen” och en eftermiddag med de hyllade journalisterna som har beskrivit matens väg så vet jag inte hur man ska handskas med ens inre förskräckelse över vilken bov man är.

Självklart går det att finna anledningar till att jag äter massa kött, åker bil, köper energikrävande odlade paprika etc. Men det går ändå inte att försvara. Jag måste bli bättre på att i det lilla försöka hjälpa jorden.

Hur är det för dig?

 

Framförallt så är mitt betende inte i överensstämmelse med min syn på skapelsen. Skapelsen ÄR i fara! Jag och alla mina 60 kamrater som var med mig under dagen var nog tämligen överens om att vi måste göra något. Men vad!

Under hela dagen satt alla humanister, teologer och övriga universitetsutbildade ”kloka” människor och inte förstod hur vi ska bära oss åt. Helt plötsligt, är vi som i det dagliga är vana vid att skaffa oss uppgifter och kunskaper , nollställda och totalt tvekande hur vi ska göra och vad som måste göras.

Tiden får nog utvisa om mitt gamla intresse för naturen – haven nu får sig ett uppvaknande eller om jag somnar om i förvissningen och självförnekelsen om att ”det är ju redan kört för jorden”. Jag Måste dock ta till mig min syn på skapelsen och göra något. Jag kommer att göra något. Troligen i det lilla, men det lilla är ändock något. Man måste börja någonstans.

Påmind, påmind, påmind är Jag om skapelsens skörhet och människans ansvar för jordens och vår egen överlevnad.

Påmind, påmind, påmind är Jag om matindustrins hänsynslöshet. Det påverkar mig nästa gång jag är och storhandlar.

3 kommentarer

  1. matdiskussionen har vi kvar

  2. Jaha, så du tog bussen i morse istället?

    • Idag är det apostlahästarna som gäller…..åtminstone när jag ska träffa Herr Luther!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s