Så vad har då hänt under helgen?

Innan man åter ska traska Uppsala korridorerna i kommande vecka finns ju 5 minuter till eftertanke över helgen innan Agenda börjar.  🙂

 

Sportsligt sätt började det inte speciellt lysande med Svenskarnas debacle i Skidskytte stafetten men helgen slutade sedan med två medaljer. Härliga Killar ***G R A T T I S ***.

 

Konferensen om Svenska Kyrkans identitet var intressant även fast det egentligen inte framkom så mycket nytt under himlavalvet. Dock en alltid viktig och spännande fråga som snart MÅSTE belysas i sansat språk och tal av alla som är berörda. Det betyder att det ska handla om Svenska Kyrkans identitet eller flera identiteter och inte om hur andra religioner ser på sig själva eller hur vi ser på andra religioner. Identitet skapas inom oss själva och avgränsas i första rummet i det som ligger nära och inte i det avlägsna.

 

I övrigt så är det som de flesta helger en stor näsa ner i böckernas värld, fastän jag i sanningens namn måste medge att just denna helg så blev det inte så enormt mycket skrivet. Hittar självklart något att skylla på: Huvudvärk!  🙄

 

Det som dock biter sig fast i själen och lämnar en mycket unken doft är det som framkommit om barnfattigdomen och hur den är spridd. Förutom att den är spridd så är det orimligt ojämt fördelad. I Rosengård är ca 71 %  av barnen komna ur familjer som lever i fattigdom, i Tensta är ca 50% av barnen från fattiga familjer. Detta  ska då jämföras med att endast ca 6% av barnen i Danderyd/ Täby kommer från fattiga familjer.

 

Vi kan därmed helt klart konstatera av det var mycket länge sedan sådana enormt stora sociala skillnader fick tillåtelse att husera i vårt land! Vad ska vi tillsammans kunna göra åt detta?

 

 

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s