Rösten är död!

En del skulle kanske påstå att Whitneys död var väntad. Pga alla droger och all alkohol.Men kan en död verkligen vara väntad?

En snar anhörig, en vän, en bekant eller som i det här fallet en person som man tycker sig stå i relation till, snara död är alltid oväntad. Det är som att även fast man kan se att personen är sjuk, gammal eller som i Whitney fall hela tiden lever på gränsen så slår man ifrån sig tanken på just döden innan den slår till. Då är den alltid oväntad. Fast egentligen borde döden vara den mest väntade händelsen, en händelse som vi alla kommer att få uppleva.

 

Jag är inte speciellt musikaliskt lagd, lyssnar inte direkt på någon musik utan är mer den där så kallade allätaren. Ändå har just Whitney fastnat inom mig. Möjligtvis kanske Bowie och ett fåtal andra kan få mitt innersta att reagera men oftast är det nog någon speciell låt som drar känslorna till sig inom mig. Med Whitney var det ingen särskild låt utan just den där mystika dragningskraften som fick kroppen och det innersta att reagera när hennes super fantastiska stämma rörde upp inom mig. Ett särskilt intryck gjorde hon också i filmen Bodyguard och då inte genom skådespelarprestationen utan genom att just bara vara hon, snygg, charmig och förlänad med en i många stycken, åtminstone för mig, nyskapande och nytolkande röst.En röst som just i den filmen gjorde filmen sevärd och minnesrik.

 

Hennes död rör upp i sinnet hos mig som ändock, tyvärr, har sett rätt mycket ”plötslig” död omkring en genom livet.

 

Samtidigt sätter hennes alltför tidiga död tankarna igång hur en människa som har en sådan gudabenådad röst, en person som tjänar fantastiska summor pengar, som ser ruskigt bra ut och har många gåvor och hela livets framtid upprullad framför sina fötter kan råka så illa ut. Alkohol och droger, kan man konstatera, kan få den mest lyckligt lottade personen att sakta, sakta ta död på sig själv.

Vad är det egentligen för ett samhälle vi lever i där även framgångsrika och betydelsefulla människor inte har förmågan, kraften eller kan få den hjälp den behöver för att få bukt med drogernas kraft? Vad är det för kraft som egentligen innebor i alla slags droger? Finns det någon kraftkälla som kan mäta sig med denna superdestruktiva kraftavgrund? Om det nu finns en sådan källa, hur kan man få de flesta att få tillgång till den källan? Att få en kraft för att bryta med destruktivitetens avgrund?

 

 

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s