Efter en veckas tystnad så satt….

…han då äntligen där i sin första lite större och längre intervju, Löfven, socialdemokraternas ”nye” frälsare? 🙄

Som ivrig, jäktad Stockholmare märkte man kanske egentligen inte någon större skillnad när han nu satt där för att prata jämfört med den sista veckans tystnad. Det går inte fort för Löfven!

Själv funderar jag att hur ska karln egentligen klara sig mot retorikproffsen ReinBorg och deras små sladdisbarn i allianspartierna. Kommer verkligen Löfven att få en endaste syl i vädret i de olika debatter som komma skall?

Men kanske hans nära på tysta debatt teknik kan få människor i övriga delar av Sverige att känna igen sig? Kommer hans lilla saktfärdighet i talande att accentuera hans fundersamma tålmodiga trygga framtoning? Finns det möjligtvis en poäng i att se på en tankfull tryggis i motsats till de ivriga lejonhannarna i ReinBorgs konstellationen? 💡

Men kommer den ivriga, jäktade storstadsmänniskan verkligen sitta kvar och lyssna till Löfvens utläggningar. ❓ Hur rätt han ändock kanske har i sakfrågor så kan det ske att ingen märker detta för då har man redan hastat iväg till kaffebryggaren för att orka med att höra på den utdragna stakande sirapsrösten.

 

Kom det då fram något vettigt i intervjun? Egentligen inget nytt förutom då att de frågor som förenklas av media har en betydligt större vidd och bredd än vad de olika medieaktörerna kommer att bry sig om att rapportera. Naturligtvis finns det mer i Löfvens tal om att satsa på kvinnor och jämställdhet i arbetslivet än vad media vill rapportera. Eller vad media kan förstå!

 Som facklig företrädare är man alltid för jämställdhet! Det går inte att särskilja människor i arbetslivet pga av kön om man vill vara trovärdig facklig ordförande och ha en i grunden grundad måttstock i människors lika värde !  ❗

Samma sak gäller självklart för kärnkraften. Ska man avveckla kärnkraften och se på när jobb försvinner pga att det inte finns tillräckligt med energi eller ska man ta det i en takt som gör att både energiförsörjningen säkras och att jobben uppkommer.

Löfven har haft ETT slags jobb och som sådan måste man, som vi alla andra, se till just det intrresset som han då företräder och nu sitter han på en annan slags stol och måste vidga sina frågor och synsätt till att gälla andra. Egentligen inget konstigt med det men media kommer att leta efter förenklade förklaringar till allt.

 För inte ligger det väl i det allmänna intresset att kunna få information om den verkliga verkligheten utan allmänintresset är väl det intresse som media vill skapa för att kunna kalla det allmänintresse? Eller? :mrgreen:

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s