Kan man fortfarande ”komma ut”?…ser att Kajsa

Bergquist ”kommer ut” i nästkommande nummer av QX skriver Aftonbladet.

Och?

Och, säger jag än en gång. Vad är det med det då?

Är det något speciellt med Kajsa? Självklart är det det med tanke på hennes otroliga gamla idrottmeriter, Ja hon verkar sympatisk och trevlig och Ja hon är självklart speciell som människa. Så är även DU och JAG!

Men är hon så speciell så att det ska behövas att Hon ska behöva ”komma ut” med vem hon är kär i och har ett förhållande med!? Är det egentligen inte enbart hennes och hennes flickväns grej?

Hur kan det fortfarande i Sverige på 2000 talet komma sig att en person (känd?) ofta känner sig tvingad att ”komma ut” officiellt  med ett erkännande att den finner den helt naturliga kärleken mellan två människor av samma kön av sådan dignitet att det måste i princip ropas ut som ett ”erkännande”? Dvs ett utropande av att : Ja ja ja..jag är kär i en person av samma kön. Ett implicit utropande att jämställas med att personen skulle ha gjort något fel? Något brottsligt? Något omoraliskt? Något slags övertramp av något slag.

Absurt ❗

Kajsa (och många andra) känner av att det tisslas och tasslas och spekuleras just pga av de är kära i en person av samma kön. Därför väljer Kajsa att ”komma ut”.

Absurt  ❗

Tydligen är jag fortfarande vid min ålder så naiv att jag trodde att vi i Sverige hade susat iväg från gamla åsikter att det skulle vara något konstigt, något fel, något ickenaturligt att vara kär i en människa av samma kön.

Trodde att vi hade kommit dithän att vi allihopa ska glädjas över att en människa hittar en annan människa att bli kär i. Kärleken är svår men livsnödvändig men finns tyvärr inte för alla och därför borde vi väl alla bli glada när någon finner den oberoende av vad personen som är föremålet för kärleken har för kön?!

Nä! Det ska inte behövas i ett civiliserat samhälle att någon ska behöva ”komma ut” eller på annat sät känna sig tvingad att basunera ut sin kärlek. Om någon dock är sååå kär så den bara vill skrika ut sin glädje över kärleken så är det självklart något högst positivt. 🙂 Men detta ska väl ändå kunna göras totalt oberoende över vem man är kär i eller vad denne person råkar ha för kön!

Fram för kärleken! Fram för det synsätt att det inte är någon skillnad på vilken kärlek man kan ropa ut! Kärleken är mellan människa och människa!

Kärleken borde även vara mellan dig och mig och alla andra. Den kärleken som säger at Just du är totalt godkänd precis såsom Du är. Inte beroende av vem du blir kär i!

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s