Men är det inte nog nu?………

……….ska inte barn få vara barn? Ska inte unga få vara unga?

Allt fler unga kastas ut i sportens hetsjakt i allt yngre år. I mycket unga år får de veta att man måste satsa hårt och skoningslöst för att lyckas. De hetsas till att alltför tidigt specialisera sig på en idrott redan innan kroppen är riktigt utväxt. Av tränare och många föräldrar får de veta att de inte är tillräckligt bra för att vara med i vissa lag och att de måste satsa ännu hårdare för att kunna slå sig in och därmed slå bort fötterna på någon annan ung förhoppningsfull.

 Men vet man redan i mycket unga år vilken som blir bra? Hur många bevis finns det inte på att just det unga underbarnet inte blev bäst utan den som varierade sin träning och fortsatte träna och träna under lång tid blir både starkare och bättre. Utslagningen har nog slagit under fötterna på många barn och unga som om de fått chansen att utvecklas och stimuleras hade nått mycket långt.

Självklart ska unga kunna träna olika idrotter under former där tränandet är en ren njutning och där de får utvecklas i sin egen sunda takt utan all press från tränare, klubbledningar och, inte minst, föräldrar.

Fotbollsklubben Manchester United tar nog ändå priset i att inte tänka på de ungas bästa. De har nu signat en 5 åring, en FEM åring? De påstår att de redan när pojken var tre (3) år gammal upptäckte hans talang.

Är det här riktigt klokt? Hur är föräldrarna skapade som väljer att skicka sin femåring till träningar med äldre unga?

 I tidningarna idag kan vi läsa att  många tre åringar är ute och surfar på nätet? Nog blir många barn duktiga i mycket unga dar men det är nog ändå skillnad på att vara duktiga i hemmets vrår och att lära sig saker som är relativt allmänna men att signas upp av en proffsklubb i fotboll??? Nej!

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s