Fredagens Technomässa hölls i Allhelgonakyrkans….

…kärlekstecken! 😀

Det finns säkerligen många som försöker hitta en massa fel på att ha en kyrklig mässa med Technomusik och dans. Om man letar kan man nog hitta många teologiska och kanske även Lutherska argument för att inte bjuda människor på dans och musik i kyrkliga sammanhang. Om man letar!
Men! Varför leta efter fel, varför inte försöka att förstå att Jesus alltid lever i nya tider med nya människor och att alla människor, unga som gamla, bör få en chans att finna sin kärlek i Gud. Fredagskvällar för oss alla brukar gå i den stundande helgens tecken och för den som vill ha en stunds kyrklig samvaro är det hart när omöjligt att få sig till livs en kärleksfull gemenskap på fredags och lördagskvällar. De kvällar där den som är ensam känner sig mest utsatt och där relationsbristen blir påtaglig. Dessa kvällar är de kvällar där kyrkan borde satsa på att ge ensamma värme, ge unga ett alternativ till kommersialismen och diverse drogers lockelse och brygga gränserna över ålderns barriärer.

Technomässan är ett bra bevis på att alla åldrar kan anpassa sig till varandra och finna gemensam glädje i en mycket kärleksfull miljö. Jag är övertygad om att Luther i sin vardagliga livsvänliga relationsmässiga gemenskap med sång och öl hade sett en Technomässa med glada ögon. För honom var den vardagliga mänskliga kontakten med Gud något väsentligt. För de första kristna var sammankomster över en måltid kanske det viktigaste och att känna att de allesammans kunde bidraga efter sin förmåga till att överbrygga de skillnader som fanns i status, ålder, kön och rikedomar. 💡

För vår tid borde varje anslag att sprida ett kärleksbudskap stöttas med glädje av alla de som på något sätt känner en samhörighet med Jesus. I Technomässan fanns massor av glädje och tacksamhet. Vart kan man efter Herrens bön se både unga och gamla resa sig upp, applådera och skrika ut sin glädje över att alla unisont deltagit i bön. Vart får man i våra kyrkor idag leva sig ut i spontan glädje. Säg mig den högmässa där spontaniteten lever sig ut i skratt, applåder och skrik över att få be en bön till Guds ära och att få ta emot välsignelsen. Finns det något bättre än att se framförallt unga människor få ett kraftigt alternativ till den många gånger hårda och brutala sekulariserade verkligheten?

Tack Katarina kyrkoråd, Kyrkoherde Olle, alla präster, alla pedagoger, alla diakoner och alla andra människor i Katarina församling som var med och bidrog till att Technomässan blev av.  Tack för att Ni alltid försöker visa på att det finns moderna alternativ som kan locka den nya människan till att försöka nå till kraften I Jesus. Bara hoppas på att andra följer efter och inte ser problem utan möjligheter istället för att ge upp. Det finns massor av möjligheter!

Technomässa smakprov (taskig filmare (dvs Jag)  och dessutom ovanlig codec från mobilen )  🙄

2 kommentarer

  1. Technomässan är kanske den finaste gudstjänst kyrkan har! Tack för bra inlägg!

  2. Och tack alla ungdomar som gör denna gudstjänst! 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s