Inbrott, inbrott, inbrott!

Ibland kan en del helger hänföras till kategorin ”skit”!

Varför är det så svårt för en del människor att skilja mellan ditt och mitt?

 

Efter en jobbig helg  i sängen med  huvudvärk a la ”migrän” så väcks man på söndagseftermiddagen av en signal av en granne att det dessutom varit inbrott på vårt landställe. Var det någon som yttrade ”ett elände kommer sällan ensamt”?

Efter en timme i bil så står man där framför uppbrutna dörrar, omkringspridda attiraljer i husen och dessutom kan man konstatera att rätt mycket saker har försvunnit. Jag kan även konstatera att tjuvarna kanske möjligtvis får hänföras till kategorien konnäsörer eftersom de bland maten enbart tagit två paket Ballerina kex med choklad och dessutom sprit,whisky, likörer, öl, cider och vin. Men! De har ratat det vita vinet? Kanske går inte vitt vin bra ihop med Ballerina chokladkex? Åtminstone inte i ”tjuvvärlden”!

Efter en lång kväll i den mörka (och då menar jag MÖRKA, jisses Amalia….) höstkvällen kan jag konstatera att det inte är lätt att laga ladugårdsdörrar, husdörrar, diverse byglar  och lås utan att ha tillräckligt med lyse. Dessutom kan jag konstatera att hammare och fingrar inte ska sammanblandas men också att smärtan, om inte försvinner, blir den definitivt mindre i kyla. Konstigt att jag faktiskt kan skriva detta nu.

 

Men nog om detta för  vi måste naturligtvis tänka på tjuvarna också. Har inte de rätt till en dräglig tillvaro? Har de inte rätt till rätt utbildning frågar jag mig?  I dagens samhälle pratar vi ofta dessutom om vidareutbildning, förkovran inom yrket och olika managementprogram för att koppla samman individens färdigheter med rätt yrke. Ska inte detta gälla också inbrottstjuvar? Har de inte rätt till att förkovra sig? Har de inte rätt till att få reda på de senaste vetenskapliga rönen inom ”inbrottstjuveri”? Har de inte rätt att få tillgång till de senaste verktygen och maskinerna? Är det inte dags att verkligen på allvar se till så att det skapas yrkesskolor för inbrottstjuvar så att de åtminstone kan vara stolta över sitt yrkesval?Möjligheterna till vidareutbildning för tjuvar måste tillgodoses och en högskoleutbildning måste till. Kanske det till och med är dags för en professur i inbrottens ädla konstarter?

 

Allt för att få de stackarna att känna yrkesglädje! Dessutom kan det underlätta för oss andra om inbrottets skrå lär sig att utöva sitt yrke med minimal åverkan på den egendom som inte går att realisera i ekonomiska nyttigheter.

 

…..eller man kanske också skulle kunna uttrycka det såhär: Tjuvar…lär Er åtminstone för böveln att använda bultsax istället för kofot!! Era plantskallar!

 

1 kommentar

  1. mitt i allt elände kan jag inte låta bli att skratta, för du skriver så roligt.
    Tråkigt med inbrott, jag känner medlidande med dig. Kram


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s