Lukas Jesus sa en gång en viktig sak angående en blind vilket jag kom att tänka på eftersom Ukrainska Ganna är nästan blind….

…men Jag kopplar detta  till den nuvarande Moderatledda regeringens talesman Billström!

 

Luk 6: 39  får mig att reflektera över migrationsministern Tobias Billström (M) syn här och tillsammans med migrationsverkets här och här

Till de som då inte har sin Bibel just till hands så står det i Luk 6: 39 ”Han gav dem också en liknelse: ”Kan väl en blind leda en blind? Ramlar inte båda i gropen?”

Personligen tror jag nog att många människor inklusive Ukrainska Ganna är mer seende än Moderaternas Tobias Billström och det verk som han basar över.

Men liksom för Ganna och vi andra så finns det även hopp för Billström:

Den Lukanske Jesus säger i Luk 4: 18 ”Herrens ande är över mig, ty han har smort mig till att frambära ett glädjebud till de fattiga. Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet…”

 

2 kommentarer

 1. Om du smakade på en slev av verkligheten så skulle du se att kostnaden för att ta in alla anhörigas alla äldre släktingar blir miljarders miljarder, årligen!

  Om en person inte har arbetat i Sverige ett enda år under sitt yrkesverksamma ilv, varför i hela fridens namn skulle den personen på ålderns höst få flytta hit för att kunna leva på en svensk pension, nyttja den svenska sjukvården och våra äldreboenden och demensboenden?!! Människan har inte betalt en krona för denna service!

  Tänk sedan på hur många miljoner åldringar det finns i Europa, Ukraina, Ryssland… ska vi ta in alla åldringar tycker du? De skulle ju faktiskt få det bättre om de på ålderns höst kunde få leva på det svenska cälfärdssystemet, eller hur?

  Hur skulle det fungera rent ekonomiskt tror du? Hur tror du att din åldringsvård skulle se ut, om dina skattepengar inte bara ska täcka för din omsorg på ålderns höst, utan samtidigt ska dina skattepengar ta hand om tio andra som kommer från helt andra länder, helt utan att ha finansierat det svenska systemet?

  Snyfthistorier på löpsedlarna kan vara medryckande, tills man tänker efter ordentligt.

  • I den själviska politikens värld har man självklart en rätt att stå sig själv närmast och inte bry sig om andra människor. Det är bara att hoppas att alla som ser till sig själv först och främst kommer ihåg det när det drabbar dem själva eller någon annan närstående något.
   Nu, med tanke på ovanstående kommentar, är jag tämligen säker på att alla dessa ”miljoner åldringar” som finns i andra länder inte vistas i Sverige eller har sina nära och kära här. Vilket då gör att ovanstående kommentar haltar lite grann.

   Det finns ord som man kan reflektera över vad de egentligen betyder. Tex Solidaritet? Medmänsklighet? Omvårdnad? Kärlek till nästan?

   Eller man kan ta Jesu ord från Luk 6:31 ”Så som ni vill att människor skall göra mot er, så skall ni göra mot dem”…..en bra utgångspunkt för mänsklig samvaro, tycker jag.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s