Apropå Juholt och socialdemokraterna!

Om ni inte redan har läst den så rekommenderar jag inlägget på DN debatt den 10 oktober av Peter Weiderud,
(ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet (tidigare Broderskapsrörelsen)).

Ett insiktsfullt synsätt representerar han där fastän jag kanske ändå skulle vilja att frågan varför just socialdemokraterna betydligt mer än andra politiska strömningar drabbas av mediadreven. Vem kommer idag ihåg att vår statsminister anlitade svart städhjälp, att Carl Bildt många ggr borde få löpa gatlopp för hans konstiga affärer eller andra moderatpolitiker som är inblandade i diverse affärer med obetalda räkningar hit och dit. Varför ställs det så ohyggligt större krav på en socialdemokrat jämfört med en högerpolitiker? Är det enbart så enkelt som att vi ”alla” räknar med att högermännen (kvinnorna) är rufflare och därför inte blir förvånade?

Är det enbart så lätt att medborgarna ser en socialdemokrat som lite mer moralisk än en annan politiker? Är det verkligen ett synsätt som är gångbart när nu enbart ca 30% av väljarna röstar på (s)?

Kan det inte vara som så att exponeringen slår mer på en sosse än på högermännen? Har det verkligen ingen betydelse att ca 80% av mediamakten (och större procent av de tunga medierna) ligger med högeråsikter och ägs av privata maktsfärer och privata familjebildningar?

Någonstans måste socialdemokraterna och större delen av de som anser att social rättvisa och solidaritet är viktiga ingredienser ta sig en allvarlig funderare på hur den nutida mediaindustrin ska hanteras. Det är tydligt att den delen som har ”vänster” åsikter, och då vänster uttalas spyfullt av de som inte ser social rättvisa som något bra, inte får gehör för sina åsikter och sitt sätt att se på samhället och den vanliga människan.

Någonstans är det rätt fantastiskt att Juholt med några tarvliga felredovisningar angående bilersättningar  i ett  hektiskt liv får sådan enorm uppmärksamhet medan de beslutande högerpoilitikerna som skickar ner massor av människor i fattigdom och misär får fortsäta och fortsätta. Något är fel!

Vart har människovärdet tagit vägen? Vart har solidariteten tagit vägen?

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s