Men ”lilla”, ”lilla” mannen Juholt….

…..hur ini h…. klantig får man vara!

Det är bra att det nu startas en förundersökning om ”Juholtsaffären”. Detta för att på något sätt kunna vända på alla stenar och se till så att det inte kommer fram mer otrevligheter. Frågan bör dock ställas om media kommer att skriva lika mycket om Juholt om han blir helt friad. Min åsikt är att han aldrig kommer att bli friad. Ur rättslig synvinkel kan det bara bli tal om en eventuell nedläggning för att ”brott inte kan styrkas”. Däremot har namnet Juholt nu blivit förknippad med smussel, fifflande och girighet. Detta ÄVEN om det nu är som han själv säger, nämligen att det var frågan om misstag.

Det är mycket mänskligt att göra misstag. Det gör vi alla lite då och då. Ibland kan det också vara till fördel att medge och själv ta fram att man inte är helt perfekt. Det känner vi medborgare till genom oss själva, för vi gör alla lite små tokigheter, men problemet är att i medborgarnas ögon ska politikerna vara lite bättre än alla vi andra. Detta är samtidigt ett märkligt faktum enär massor av människor samtidigt är helt övertygade om att politiker roffar åt sig och försöker genom myglande undkomma det som drabbar oss vanliga. I Sverige har vi dock en någorlunda stark inställning till att politiker ska vara icke korrumperade. Annat är det i många andra länder där ”alla” förväntar sig att en politiker som kommer till makten har massa fuffens i bakgrunden. Kolla bara in Italien och Berlusconi.

Framförallt är den här frågan allvarlig för en socialdemokratisk chef vilken fortfarande vilar på gamla åsikter om att folkets män , och kvinnor, måste stå över det som andra människor från andra grupperingar anses utföra. Om en borgerlig, moderat, politiker hade gjort samma sak så hade det blivit ett himla liv en kort stund men sedan hade det mycket fort försvunnit bort i den gråzon som gör att vi medborgare många ggr tycker att politiker från högersidan räknar med ett fifflande och att när de blir påkomna  har det så att säga legat i luften redan. Men! En folkets man……*suck*

För ”folket” är antalet siffror på ”fifflandet” också avgörande. När det helt plötsligt talas om hundra tusentals kronor så är det mycket pengar för vanliga hyggliga medborgare. Skillnaden mellan de som tjänar mycket pengar och oss vanliga är nuförtiden också så stor så att det sker en automatisk segregering i att se på saker i och med beloppens storlek. Därmed  blir folkets män också dubbelt uppmärksammade i vanliga människors ögon. En högerpolitiker vet vi ju att de står för andra värden, andra ekonomiska möjligheter och därmed en annan syn på moral och möjligheter. En folkets man ska stå nära de han representerar.

Vi måste konstatera att Juholt varit otroligt klantig. Nu tror jag iofs att reglerna kan vara krångliga men detta är inte en ursäkt för att inte sätta sig in i regelverket, eller låta någon annan kolla upp det åt honom. Det här ställer också frågan vad i H-e har det socialdemokratiska partiet för ”underättelseorganisation”? Det borde vara en helt självklar sak att när Juholt, eller vilken annan person som helst, blir aktuell för en politisk position som ledare för Sveriges största parti och en eventuell regeringschefs position så måste ALLA  papper, historier och stenar vändas ut och in på. Det går inte bara att fråga de aktuella personerna vad de har haft för sig utan det handlar om att utomstående personer ska vända på allt och göra en objektiv bedömning över människans liv och leverne. Åtminstone för de närmast föregående 5 – 10 åren. Vad som har skett dessförinnan måste gå att förklara med att människor kanske ändrar sig och många lever ”nya” liv. Det är sorts förlåtelse syn. Det som dock har hänt i nutid kastar osvikligt mörka skuggor över den människans nuvarande förmåga och kompetens och dessutom över dem han representerar.

Här menar jag nu på att det Socialdemokratiska partiet faktiskt får stå upp och rannsaka sig själva med att ”vi har kollektivt inte ställt upp och kontrollerat allt och därmed inte heller stöttat Juholt”. Nu måste de tillsammmans med Juholt gå på offensiven,fördela ansvaret och starkt bemöta den hätska blodtörstande mediacirkusen som nu dragit igång.

….men men men…sakfrågan kvarstår dock. Hur i helskotta kan man vara så klantig Juholt!

 

 

2 kommentarer

  1. Ljugholt o Mona…..
    ”häftigt o betala skatt”…..ingen av dom har gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv…men om andra betalar skatt på sina surt förvärvade pengar så kan dom roffa åt sej….

    DET! är (s)olidaritet

    • …ja ja…så kan man ju se det……..en ”hel” toblerone och en som tydligen inte alls har gjort något fel….men som sagt ”så kan man ju se det”……för varför ska man inte kunna intala sig att det (s)osse politiker gör alltid är fel för…..sen kan man alltid spe på med att glömma alla andra politiker som har fifflat med det ena o det andra…hur var det nu med den där statsministern som betalade städhjälpen svart?…..alla de där som skolkade från TV licensen…han den där finansministern…etc etc….men oj då…det glömde jag DE var ju inte (s) politiker…..och självklart gör ju inte politiker ett ärligt handtag…det VET ju varje människa…*suck*


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s