Den såkallade ”partiledardebatten” …..

….blev så intensägande som man  kunde befara.

Näääää ni SvT…Ert resonemang håller inte! Inte alls!

Ska det vara en ”PARTILEDARDEBATT” så ska det vara just det och inte en debatt mellan regering och övriga. Om Ni envisas med att inte jämställa alla partier så bör konceptet och / eller namnet ”partiledardebatt” skrotas å det snaraste.

När Ni anser att Ni inte ”böjer Er” för några politiska partier så gör Ni just detta som Ni alltid skyller politikerna för: Att inte krypa till skranket och säga att Ni har fel eller som det nuförtiden kallas, att göra en pudel.

Bra Juholt och Ohly för att Ni äntligen tar upp striden med självgoda ”veta bäst” media. Nuförtiden går det att föra ut sitt budskap på många olika sätt. Ta nu tillfället i akt och gynna de TV kanaler som verkligen vill se att det i riksdagen sitter fler partier och inte bara ”ett alliansparti” mot övriga. Bojkotta SvT tills de inser det orimliga i att dela upp partierna i två grupper.

I och med SvT,s beslut att inte reflektera över den rådande politiska situation så börjar de krypa gentemot den rådande Regeringsmakten. SvT har en skyldighet mot Tv tittarna ge en opartisk bild av verkligheten och lika villkor för alla parter att framföra sina budskap. SvT har idag gått över en viktig gräns.

 Media skryter ofta över sin skyldighet att ge det konsumenterna vill ha. Det människorna och väljarna anses vilja ha. Ofta tar detta sig uttryck i en skapad bild av verkligheten. En bild som media vill skapa oavsett vilka följdverkningar det leder till. Denna blodtörst är inte till gagn för ”oss” medborgare utan gynnar enbart de som tjänar multum på att beskriva verkligheten ur ett ensidigt perspektiv där övertonerna sprids ut för att skapa nyheter. Där det helt plötsligt blir helt okey att gå över anständighetens gräns och krossa det som på något sätt inte stämmer med medias bild av verkligheten. Den bild som enbart har till uppgift att SKAPA rubriker oavsett nyhetsvärde.

Här har nu SvT gått in i detta genom att säga att DE bestämmer hur deras program ska se ut och hur den moraliska och politiska situationen ska se ut. Genom att dessutom sätta upp sina egna reportrar och utvalda kommentatorer om frågan hur situationer uppstår så ger de sken av att få en annan slags bild av verkligheten. En manipulering som går ut på att försöka framställa sitt eget media i bra dager genom att ”intervjua” sina egna polare som har till uppgift att försöka ge sken av en opolitisk objektiv bild. Detta med att journalister intervjuar andra journalister (polare) och andra professionella tyckare är enbart ett knep för att försöka tysta ner de vanliga människornas egna funderingar och åsikter.

 Hoppas nu att det politiska etablissemanget tar sig en funderare över om det är Media som ska bestämma hur det politiska landskapet ska presenteras för oss väljare eller om det är VI väljare genom våra partier som ska bestämma hur våra förtroendevalda ska få komma till tals. Om fler politiker stod upp, rakryggat som Juholt och Ohly nu har gjort, och säger ifrån mot medias manipulationer skulle möjligtvis det som är viktigt för oss väljare få en chans att komma fram.

 

Här på Svt,s sida kan man läsa lite grann om SvT,s  såkallade ”partiledardebatt” .

1 kommentar

  1. Hörde Göran Greider i Godmorgon Världen, Han tyckte likadant om media som ska bestämma det politiska läget, det var sorgligt att höra, speciellt hans inlägg om sönder malningen av Juholt


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s