Uppmärksamheten….

….över Hyresgästföreningens medlemstidning Hem och Hyra,s artikel och ideologisk/ religiösa uppmaning om att gå ur just Svenska Kyrkan för att spara pengar har skapat reaktioner på många håll. Här kan man läsa om vad KT (Kyrkans Tidning) ledarskribent Brita Häll anser.

Se dessutom  på samma sida  artikeln ”å andra sidan” av lektorn i Etik, med specialiseringen journalistisk etik, Susanne Wigorts Yngvesson.

När man granskar olika aspekter och berörda organisationers agerande är det, enligt mig, slående hur saken har bemötts. Hyresgästföreningen gick omedelbart ut genom sin pressekreterare och tog avstånd från Hem och Hyras skrivningar om att går ur Svenska Kyrkan. En ”from” *s* förhoppning är det att saken sätter upp några frågetecken inom HGF och hur deras uppdrag till medlemstidningen Hem och Hyra i framtiden ska formuleras.

En annan approach har dock Hem och Hyra satt upp. Där har det inte varit fråga om att retirera och ta avstånd utan chefred bemötande på Fb är i det snarare naivt där hon hävdar att det inte var meningen att det skulle tolkas så som det gjordes.Även fast det är tydligt för de flesta läskunniga vad som de facto står som uppmaning att gå ur Svenska Kyrkan så är det egentligen inte en uppmaning? Ja ja ja…..Vad som är intressant är att den journalist som har gjort detta ideologiska avståndstagande mot Svenska Kyrkan inte har yttrat sig och inte har velat stå för det som han har sagt till Hyresgästmedlemmar som mycket bekymrade har hört av sig till honom.

Nu när saken har fått en del svar får vi som är engagerade inom båda organisationerna gå vidare och på olika nivåer inom HGF kräva svar och ställa frågor om hur samarbetet mellan Hem och Hyra och Hyresgästföreningen ska se ut. Kan det verkligen inte se ut på annat sätt?

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s