Ang Kommentar från pressekreteraren på HGF.

I kommentaren på blogginlägget angående ”protestera mot hyresgästföreningens uppmaning att gå ur svenska kyrkan” har pressekreteraren på HGF, André Johansson, påpekat att HGF inte kan påverka det redaktionella i tidningen Hem och Hyra, även fast det är en medlemstidning. Han påpekar även att HGF inte har uppmanat någon att gå ur Svenska Kyrkan och han säger vidare att ”Vi tar avstånd från den typen av skrivningar” med syftning på Hem och Hyras artikel.

 

Det är naturligtvis bra med ett förtydligande från HGF i denna fråga. Framförallt tyder just meningen  ”Vi tar avstånd från den typen av skrivningar” att HGF har observerat det fundamentalt felaktiga i artikeln och att inte ideologiska /religiösa motiv ska spela in.

 

Min åsikt är att jag förväntar mig att André tar med sig denna fråga upp till Förbundsstyrelsen och Ordförande Engman. Den här frågan har på ett mycket tydligt sätt visat på svårigheten och det farliga med att lägga ut föreningens och medlemmarnas tidning på en kommersiell aktör med, kanske, en helt annan agenda än vad HGF bör stå för. Om HGF ska ha en tidning som vänder sig till sina medlemmar måste det också gå att påverka det redaktionella innehållet så att inte tidningen i någon fråga går emot föreningens intressen.

Vidare bör det även observeras att stadgarna inte tar upp frågan hur föreningen ska ställa sig till religionens roll.

Det är, enligt mig, inte rekommendabelt att gå ur HGF utan det är alltid bättre att såsom medlem försöka påverka organisationen till ett bättre medvetande och ansvarstagande kring samarbetspartners.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s