Ang Hem och Hyra,s Chefred Susanna Skarrie inlägg på Fb.

I föregående blogginlägg har jag visat på det viktiga ställningstagandet som Hyresgästföreningen genom dess pressekreterare André Johansson gör och där Hyresgästföreningen tar avstånd från (medlems) tidningen Hem och Hyra,s redaktionella skrivna uppmaning att ”Gå ur Svenska Kyrkan”.

 

Chefredaktören på Hem och Hyra, Susanna Skarrie, inlägg på facebooksidan tål dock att reflekteras över.

 

Först vill jag ändå konstatera att artiklarna på sidorna 42-43 i tidningen Hem och Hyra har ett godhjärtat syfte genom att försöka ge råd och tips till människor som inte riktigt får pengarna att räcka till. För många människor i vårt samhälle idag är den ekonomiska verkligheten problematisk.

Detta är säkert också för Svenska Kyrkan ett ständigt återkommande tema i och med dess dagliga kontakter med människor i utsatta situationer.

 

Det viktiga i hela frågan, och som Chefred Skarrie försöker undvika, är inte att tidningen visar på att människor genom aktiva val kan få mer pengar i plånboken. Utan det är det faktumet att tidningen såsom i första hand en medlemstidning för en organisation försöker visa på att man som medlem kan gå ur andra organisationer och därmed spara pengar. Dessutom försöker man genom ett, enligt mig, ideologiskt resonemang peka ut endast En organisation, nämligen SvK.

 

Om Hem och Hyra hade menat att man som medlem i HGF och dessutom i en ekonomiskt pressad situation skulle ta och se över alla sina medlemskap i alla organisationer hade det naturligtvis varit en helt annan sak. Hade man då i all välmening sagt något i stil med: ”Se över dina medlemskap i Hyresgästföreningen, fiskeföreningen, schackklubben, det politiska partiet, Svenska Kyrkan, eller vilka föreningar man nu är med i”, hade man inte gjort ett religiöst/ ideologiskt ställningstagande.

Detta skulle då ha kunnat jämföras med pkt 1 i tidningens ”fyra enkla tips….”på sid 43 som lyder ”Se över dina abonnemang”.

 

Förhoppningsvis har redaktionen och den ansvarige utgivaren för Hem och Hyra öppnat upp en fundering kring vad för slags religiösa/ ideologiska aspekter som ska få framföras i tidningen.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s