Ricky Bruch….

var en del av min uppväxt.

Inte så att jag hade någon personlig relation till honom på den tiden utan för att han verkligen kunde focusera in en ung mans idrottsintresse till sin person. Han var en strålande idrottsman med en enorm målmedvetenhet, men samtidigt en kille som gick sina egna vägar och hittade på sina egna uttryck för att inte behöva passa in i den på den tiden tråkiga bilden av idrottssverige. Han vågade utmana konventioner och dessutom säga vad han tyckte och tänkte. Ibland kanske inte alltför genomtänkt, men hellre säga något än att försöka passa in sig i ”hur man bör vara”.

Han var dessutom den som syntes på alla friidrottstävlingarna som jag som ungdom fick möjlighet att bevista på Stockholms stadium. Det hände alltid något runt ikring honom. Jag kommer fortfarande ihåg när han kom in på stadiummattan med hög hatt. Troligen så är just Ricky en av dem som fått upp mitt intresse för friidrotten i en tid då den idrotten i övrigt var helt under isen i sverige.

När Ricky ett antal år senare började med Bodybuilding så var jag enormt förvånad att han kunde komma i form så enormt fort. Hade han haft bättre och större ben hade han blivit en legendar där också. Då fick jag också möjlighet att träffa och träna med honom. En hygglig, kunnig och mycket seriös kille. Så lång, så stor, så stark, så muskulös men ändå enormt snabb och smidig.

Ricky är kult!

Saknad!

 

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s