Apropå dagens datum…

…som är den 14 maj bör man komma ihåg att det enbart är 80 år sedan Svensk militär sköt mot sina egna landsmän i Ådalen.

Jag anser att historielösheten, i det allmer individualistiska och i viss mån egocentrerade samhälle som  de senaste 20 åren har vuxit fram i Sverige, gör att man måste påminna om att vanliga arbetande människor under  de senaste hundra åren har gått samman för att tillsammans skapa bättre förhållanden för alla medborgare i vårt samhälle. Detta håller mycket fort på att raseras, delvis pga att de som nu växer upp är vana vid att få bestämma själva över sitt eget liv utan att behöva bry sig om hur andra har det och att dessa andra enbart kan få hjälp av gemensamma resurser och delvis på att de som sitter på möjligheterna att beskriva verkligheten till stor del beskriver en verklighet utifrån medieägarnas villkor och som då  gynnar de som har pengar, arbete och är fullt friska.

Glöm inte Ådalen -31 då fem Svenska människor sköts till döds av Svensk militär som var utkommenderad pga fabriks och kapitalägarnas oro över sina eventuella individualistiska vinster.

Här vilar

en svensk arbetare

stupad i fredstid

vapenlös värnlös

arkebuserad

av okända kulor

Brottet var hunger

Glöm honom aldrig

// Erik Blomberg

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s