Små livsviktiga funderingar

Disk!!!!

Har ni funderat över disken nångång? Det där brokiga samlingen av diverse roliga mönster som samlas i hon. Roliga mönster både ifråga om olika slags porslinsfigurationer, glas och metall ändamålsnyttigheter. men också ifråga om alla slags olika matrester i diverse stadier av processer?

Som ni förstår har jag inte diskmaskin utan skrubbar för hand. Den första tanken är självklart hur rent och fint det är där i diskhon när man har mycket att göra. Eller snarare när det är mycket annat som ska göras. Hur kommer det sig?

Den andra tanken är hur det kommer sig att det helt plötsligt är nästan slut på kaffe och även Te muggar i skåpen men enbart kanske två tallrikar och ett par bestick tillsammans med alla olikfärgade muggar i hon. Oftast sker just detta under tiden av ett dygn. Jag äter väldigt mycke men även hos mig finns det en begränsning i matkonsumtion under ett dygn (fast ibland tvivlar jag även på detta *s*) Men tydligen inte ifråga om användandet av muggar. Tyder detta på att jag a) dricker för mycket kaffe? b) Dricker för mycket Te? eller c) att det är en kombination av både a och b? Nu är det dessutom som så att jag i princip enbart dricker Te på morgonen så…? Men varför sker detta under just ett speciellt dygn? Ett dygn då jag knappt varit hemma dessutom?..hm hm hm…Har jag kanske något Kaffeslörpande litet spöke som visar sig när jag själv inte spökar ikring?

Räkningar!

Är det inte konstigt att räkningar alltid betalas i absolut sista minuten? Det finns goda möjligheter att betala allt innan. Man vet naturligtvis (förhoppningsvis?) när nästa månad ska inträffa och därmed så är det inte speciellt svårt att inse att hyran kanske borde betalas eller att nytt parkeringsmärke måste inhandlas, men ändå så väntas det in i det sista. Det verkar finnas någon inre röst som säger åt en att vänta, vänta vänta….räkningarna kan ju försvinna. Försvinna ut i tomma intet. Du, ja just Du Micke kanske inte behöver betala den här månaden…kanske kanske…

 En helt igenom absurd situation och totalt onödig att försätta sig i. Men ändå hamnar man däri så många gånger. Är det något slags missriktat hopp? Kanske ett slags flyktbeteende? Eller bara ren fundamental inomkroppslig förmåga för prioriteringar i livet? Okey, räkningar är viktiga men är det inte så mycket annat som EGENTLIGEN är viktigare? Eller…..?

Ja bara en del små funderingar så här en måndagsförmiddag! Och Ja jag har egentligen en massa annat att göra än att blogga….men alla dessa ”viktiga” funderingar måste också få finnas…eller hur e det nu….

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s