Technomässan…

…är en ny sorts mässa som tagits fram av aktiva inom Katarina församling i Stockholm. Igår hölls den första Technomässan i Allhelgonakyrkan.

Som jag förstår det är budskapet att Guds varma famn och Hans budskap inte inlemmas i några musikaliska konventioner utan självklart kan kärleksfulla hyllningar till Gud göras i nya musikaliska former som attraherar den moderna människan.

Jesus lyssnade knappast på orgelmusik när Han travade runt och predikade.

Jesus lyssnar säkert  på clubmusik och annan modern musik där Han just nu travar omkring bland Dig och mig!

Musiken var clubmusik och det var, inte förvånande , massor med ungdomar där som förhöjde stämningen med sång, dans och enorm glädje!

Det som för mig var lite förvånande men samtidigt glädjande var att det också var massor av äldre besökare där. I Gudstjänsten så gick även de äldre fram och tog nattvarden i  diverse dansanta stegformationer men det kändes helt naturligt att bete sig som man själv ville.

Självklart kommer det antagligen att rynkas på näsan i diverse konservativa Svenska Kyrkan kretsar och i diverse andra kretsar också. Men ska man behöva ta hänsyn till detta. Ska en glädje till Gud enbart förknippas med orgel och kanske koraler? Är inte det levande språket och den levande musiken i sin tid det som gör att just Jesus kan leva vidare? Ska musiken till Hans kärlek enbart härbärgeras i gamla ålderdomliga tappningar som var populära för massor av generationer sedan?

Nej! Enligt min mening bör ny musik i massa olika former tas fram för att uttrycka just den glädja de människor som lever i vår och kommande tider känner inför det oemotståndliga. Guds kärlek!

Att pröva nya mässformer är att föra det icke tidsbundna enorma budskapet till nya generationer och nya människor. Att inte pröva nytt är att sakta ge upp och låta andra krafter ta över.

Nej! Mer glädje och häftig musik i Svenska kyrkan. Visa på att även där finns en Gudslängtan som inte går av för hackor. Ta den nya musiken och gör den till det budskap som gör att alla människor är välkomna. Gud finns för alla, Hans kärlek finns för alla vad de än har gjort och hur de än känner. Alla bör få reda på att den kärleken aldrig ger upp.

En syn som gör att alla människor oavsett ursprung, oavsett sexuell läggning, oavsett kön, oavsett hudfärg, oavsett status alltid är välkomna i en modern famn med modern kärleksfull musik  borde vara Svenska kyrkans måtto.

En uppmaning: Gå på nästa Technomässa!

Frid 😀

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s