Ibland är man …

..förvånandsvärt duktig. Man skakar på huvudet över att ens planering, som egentligen är totalöveroptimistisk,  helt plötsligt visar sig vara mer än tillräcklig. Hur ofta händer sådant?

I måndags hade jag en liten deadline och självklart kom det massor av annat  viktigt och ”roligt” som måste göras förra veckan. Hela helgen hängde nervdallret som ett kletigt vårspindelnät över min vinterrunda lekamen och andhämtningen stöttes upp i små korta vulkan pustningar. Tidigt på söndagskvällen hade jag åstadkommit ca hälften av det som måste göras och jag visste att nu blev det skiftarbete mellan sömn och intelligent nervkittling det sista dygnet. Att försöka hinna med resten på ett dygn ska bara inte gå när de första femtio procenten tagit fyra – fem dagar.

Efter ca sex timmar till hade jag i en totalförvåningsyrhet åstadkommit en fjärdedel till? Nu visste jag att sömn kunde man kosta på sig och ett inre lugn spred sig mellan de gamla benknotorna. På måndagen tog jag det lugnt och hade hur gott om tid som helst och blev dessutom helt klar tre och en halv timme innan deadline. Har aldrig hänt förr eftersom jag alltid producerar bäst när tiden börjar bli knapp och otaliga är gångerna när man kunnat lyfta på sin egen kalufs i glad förvissning om att man faktiskt hade hela 30 sekunders marginal tillgodo.

Nu får vi bara hoppas att detta är ett trendbrott och att ”gubben” börjar bli vuxen och sätter igång i tid hädanefter och dessutom inte får såååå mycket annat viktigt att göra när det ska till och produceras. Enda positiva med dessa stresstillfällen är att det alltid blir väldigt bra diskat. För det är såå konstigt att just dessa dagar kommer diskningen att bli oerhört viktig! Förstår någon detta? 😈

2 kommentarer

  1. du har inte ställt om till sommartid

  2. det är mystiskt


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s