Nu är det slut! Nu är det över!

Efter ett antal veckor med först skidande i Oslo och sedan skjutskidande i Sibirien kan man äntligen återgå till sina om möjligt normala gängor.

Sport är intressant och spännande men det tar för mycket tid! I alla fall om man sitter i fåtöljen 😎

Nu kommer TV tiden förhoppningsvis att kunna användas åt mer kreativt läsande och med den annalkande våren även lite mer utomhusaktiviteter.

Samtidigt kommer jag inte ifrån den där känslan som ibland smyger på en efter ett stort mästerskap. Varför kunde inte ”de Svenske” göra bättre ifrån sig när det gäller?

 Missförstå mig rätt nu. Det är kanon att Hellner fixade guld i Oslo och att Helena gjorde detsamma i Sibirien. Men! Hade vi inte högre förhoppningar?

Man kan iofs skylla på valla, sjukdomar, icke ihoplimmad gevärskolv etc. Men har vi inte upplevt just det förut?

När det gäller så händer det ofta just svenskarna någonting!

 Naturligtvis är fokuseringen från svenskt vidkommande på ”de svenske” och vi observerar nog inte allt som händer de andra länderna. Nu sopade dock Norge banan med alla nationer både på hemmaplan och borta på den ryska tundran. Ett ”lillepluttland” som Norge? 😯

Varför kan de och inte vi?

Är det månne just det att vi har FÖR högt ställda förväntningar, upphausade av media och diverse experter som inte verkar vara experter just utan mer några självpåtagna spågummor och spågubbar. Ett lite mer sansat förhållningssätt från dessa ”experter” kanske vore på sin plats. Måste man inte som professionell verkligen analysera både för och nackdelar? Fastän det handlar om ”de sina”?

Ju högre förväntningar och spända bågar desto större blir pressen på de som ska leverera. Fallet blir därmed större och kraftigare. Är det kanske medias roll och framförallt det rörliga som vill skapa dramatik och kanske dessutom tjäna någon ”liten” krona extra? Genom att haussa upp ”de svenske” skapar man förhoppningar och större tittarsiffror och..ja ni vet..?

Money makes the world go around! Men till vilket pris borde man ställa sig frågan lite oftare. Är det helt okey att ta bort all sans och analysförmåga för lite mer i de redan tjocka plånböckerna?  👿

Alla tjejer och grabbar som lägger ner hela sitt liv på dessa idrotter och ställer upp med stor sport och ibland gastkramande spänning ska dock ha ett STORT tack!  😆  🙄

2 kommentarer

  1. du är väl helt slut nu?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s