Naiv..

…är nog alla någon gång då och då!

För min egen del har jag varit naiv i min egen tro på teknikens framsteg och oförstörbarhet vilket har inneburit att jag gått på tårna de sista dagarna för att det inte har gått att posta några inlägg på bloggen, eller att det har tagit en evinnerlig tid. Helt klart har tekniken hos den som hostar den här siten ”wordpess.com” haft problem. 😦

En annan sak som har fått upp ögnen för min till viss del naiva tro på samhällets utveckling är det som prydde all medias rubriker igår. Den ”legendariske” fotbolls backfantomen Glenn Hysens son Anton, som spelar i ett division två gäng i Götet, ”kom ut” som Gay.

Rubrikerna SKREK och man trodde man förflyttats trettio år tillbaka i tiden. Att en sådan idag mycket naturlig sak som att våga stå för att man är homosexuell bör väl inte kunna skapa rubriker tycker man. Men i den ”manliga” fotbollsvärlden så är det en nyhet och eftersom fotbollen är Stor så blir Antons sexuella läggning till nyhetsstoff världen över. Större än självaste Zlatans mediokra framträdande i CL.

 Själv har jag rört mig mycket i idrottskretsar och det är många ggr en mycket hård jargong men det har också skett en stor skillnad de senaste decennierna genom att om man säger till att saker inte låter bra eller syftar på rasism eller dyligt så brukar det accepteras och de flesta blir dessutom generade.

I Gymvärlden där jag varit långt innan Gymen dök upp som maskrosor på en ansad gräsmatta var det i början mer regel än undantag att killar titulerade sig som ”bög”. Ingen höjde ett ögonbryn. Att jag säger att det just var killar är för att på den tiden fanns det tyvär  inga tjejer på gymmen.

I debatten som följde igår var det just hockey och fotbollen som fick stå i skottgluggen som idrotter där det inte ”förekommer” homosexualitet på den manliga sidan. På den kvinnliga sidan verkar det dock inte skapa några rubriker? Konstigt.

Det mest intressanta var dock de högsta ledarnas, inom hockey och fotbollen, kommentarer angående att det många ggr är alltför hårda ord och gliringar ifråga om homosexualiteten. De menade ungefär som så att det naturligtvis var tråkigt och fel med mycket som sades och att de dessutom hade givit ut små skrifter i frågan med rekommendationer om hur det ska ageras. De undrade dock om De som de högsta ledarna överhuvudtaget kunde agera mer för de var så oerhört många som ägnade sig åt just de här sporterna?

Jag måste säga att ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Att höga ledare inom organisationer inte förstår att det just är DE som måste gå i spetsen och mycket tydligt förklara vad det är som ska gälla. Det är just de högsta ledarna som sätter normen som sedan sipprar ner i organisationerna. Detta måste dessutom, i de frågor som kanske är kontroversiella, göras med fasthet och bestämdhet och kontinuerligt. Säger inte ledarna ifrån vågar/ anser inte andra heller att frågan torde vara viktig!

Skärpning Gubbar och Gummor i idrottsledarskikten! Ta Ert ansvar! 🙄

Lycka till Anton!

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s