Idag är det ….

….tjugofem år sedan Olof Palme blev  skjuten och i all media skrivs det mer eller mindre om denna fruktansvärda händelse.

Jag tycker det är viktigt att försöka minnas vad man gjorde vid vissa tillfällen i livet. Just mordet på Olof är naturligtvis en händelse som satt sina spår i de flesta av oss. Helt plötsligt kom den ruskiga, brutala Världen in i den svenska sömnigheten.

Själv fick jag del av nyheten om att Olof blivit skjuten redan tidigt på natten efter skotten på Sveavägen. Den internationella pressen var på bettet och rapporterade fort. Jag satt tillsammans med en massa vänner på en Pub – Club i Puerto de la Cruz på Tenerife och kollade in alla bartenders som jonglerade med glas och flaskor vilket sedan skulle bli så populärt genom filmen Cocktail med Tom Cruise. Helt plötsligt dämpades musiken och belysningen tändes och så fick vi beskedet. Alla svenskar och andra som hade olika känslor över beskedet fick ett eget rum av ägarna där vi kunde fortsätta natten och prata, diskutera och sedermera sörja.

En jobbig tid!

Vad gjorde Du när skotten på Sveavägen ljöd?

1 kommentar

  1. Jag var för liten för att hänga på barer.
    Jag minns att jag hade gått ner till nedervåningen i vårt hus, för att se på tecknat. Det var på den tiden när det bara gick att se tecknat på TV på julafton, på ”anslagstavlan” och fem minuter på gomorron Sverige på lördagsmorgonen.
    Något tecknat blev det inte den dagen, då programmet var inställt pga mordet. Jag minns att jag blev besviken för det och gick upp till mina föräldrar, väckte dom och talade om att det inte blev gomorron Sverige för att Palme var mördad, varpå jag fick en ordentlig utskällning, för att sånt fick jag inte ens skämta om…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Men vad tycker Du då?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s